logo studio zōtō

ZAKELIJKE GESCHENKEN

 

GUIDELINE

Appelcider, toast en notebook

Verras met een stijlvol geschenk, breng op een unieke manier jullie boodschap over en maak een blijvende indruk.

— start een gift project

Soms is het beter geen logo op een geschenk te drukken

De Dopper waterfles is uitgegroeid tot een symbool van bedrijfsbranding. Bedrijven geven deze flessen weg aan werknemers en klanten als onderdeel van hun marketingstrategie. Met het bedrijfslogo prominent op de fles gedrukt, lijkt het een snelle manier om je merkbekendheid te vergroten, maar hoe effectief is deze vorm van branding eigenlijk?

Met subtiele branding creëer je een positieve associatie met je merk

Subtiele branding is de kunst van het overbrengen van je merkidentiteit zonder opdringerig te zijn. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen aanwezigheid en subtiliteit. In plaats van dat mensen het gevoel hebben dat ze worden overspoeld met reclame, creëert subtiele branding een meer verfijnde en positieve merkervaring, wat de kans vergroot dat ontvangers een positieve indruk van het merk behouden. Soms is het zelfs beter om geen logo op een geschenk te drukken.

Persoonlijke waarde

Geschenken hebben vaak een emotionele betekenis voor zowel de gever als de ontvanger. Door een logo toe te voegen, kan het de persoonlijke waarde van het geschenk verminderen. Het tonen van waardering op een meer ingetogen manier kan oprechter overkomen en bijdragen aan het werkgeluk van je werknemers. Mensen voelen zich meer gewaardeerd wanneer een geschenk speciaal voor hen lijkt te zijn uitgekozen, in plaats van dat het simpelweg een promotiemiddel is.

Stijl en esthetiek

Soms kan een logo afbreuk doen aan de esthetiek van een geschenk. Stel je voor dat je een prachtig ontworpen keramieken mok krijgt, maar het logo van het bedrijf van wie je het hebt gekregen staat er prominent op… Dat gaat allereerst ten koste van het mooie design en de kwaliteit van het geschenk, maar kan ook enorm afleiden van de boodschap die het bedrijf wil meegeven.

Gelegenheid en context

Bij bepaalde gelegenheden is het toevoegen van een logo soms ook niet geschikt. In sommige zakelijke omgevingen, vooral bij formele relaties met andere bedrijven of organisaties, kan het plaatsen van een logo op een geschenk als te opdringerig worden ervaren. Dit kan de professionele sfeer beïnvloeden en zelfs als ongepast worden beschouwd door de ontvanger. Het is belangrijk om de context te overwegen en het geschenk af te stemmen op de gelegenheid.

Duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, kan het toevoegen van een logo op een geschenk de duurzaamheid van het product verminderen. Sommige geschenken met logo hebben geen praktisch nut of ontvangers willen niet altijd geassocieerd worden met het merk en gebruiken het daarom niet. Deze geschenken belanden vaak in de kast of direct in de prullenbak en dat is natuurlijk onnodige verspilling.

Er is niks mis met het delen van je logo, maar doe het subtiel

Hoewel het toevoegen van een logo op een geschenk in veel gevallen een effectieve marketingstrategie kan zijn, is het belangrijk om de bovengenoemde factoren te overwegen om ervoor te zorgen dat het geschenk de juiste boodschap overbrengt en de gewenste impact heeft. Soms is het weglaten van een logo de beste keuze om de waarde, stijl, en oprechtheid van het geschenk te behouden.

Wil je ook subtiele branding toepassen bij het geven van geschenken, de mogelijkheden zijn oneindig, we denken graag met je mee. Neem contact met ons op via onze contactpagina op stuur een mail naar hello@studiozoto.com.